Taartinfo

 

Elke taart is uniek: hij kan rond of vierkant zijn, uit 1, 2 of nog meer verdiepingen bestaan, gevuld zijn met een overheerlijke vulling, strak en eenvoudig afgewerkt zijn met basiskleuren of juist vol weelderige en kleurrijke patronen en versierselen. Hieronder worden een aantal van de meest standaard aspecten omschreven. Heb je al iets in gedachten of heb je gewoon een vraag?  Aarzel niet om contact op te nemen met mij, ik beantwoord je vraag graag!

 

Biscuit of cake en vulling

De basis van elke taart is een luchtig en romige biscuit of een stevige cake. Alhoewel dit al zonder meer uitstekend smaakt is het natuurlijk ook mogelijk om het te vullen met een smaak of vrucht. Denk bijvoorbeeld aan de zoete smaak van een aardbeienvulling of de verrassende sensatie van een stroopwafelvulling. Alle mogelijkheden en de verschillen hiertussen zijn op de "Vullingen" pagina terug te vinden.

 

Decoratie

Na het maken van het biscuit is het tijd om deze te bekleden met een mooie en bovenal smakelijke afwerklaag. Deze laag kan elke gewenste kleur hebben. Standaard bekleed ik het biscuit met een laag fondant. Indien gewenst kan ook marsepein gebruikt worden.

Boven op deze afwerklaag zijn diverse decoraties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, strikken, geboetseerde figuurtjes, tekst... Bijna alles is mogelijk! Neem gerust contact met mij op om een idee door te spreken.

 

Afmetingen

Een vaak terugkomende vraag is hoe groot een taart moet zijn voor een bepaald aantal mensen. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende maten en het aantal persoonsporties dat daar uit gehaald kan worden:

Vierkant:

25*25 cm +/- 20 personen

30*30 cm +/- 30 personen

 

Rechthoek:

29 cm x10 cm

 

Rond:

15 cm +/- 6 personen

20 cm +/- 10 personen

25 cm +/- 16 personen

30 cm +/- 24 personen

 

Bolvormig:

5 cm

12 cm +/- 4 personen

20 cm +/- 11 personen

 

Staat de gewenste maat er niet bij of wil je bepaalde vormen combineren? Neem dan contact met mij op!

 

​Prijzen:

De volgende prijzen zijn voor een taart met standaard versiering.

Versieringen naar eigen wens kan in overleg meerprijs hiervoor wordt van te voren afgesproken voor eventuele informatie mag u altijd contact opnemen.

​Vierkant:

25x25 cm  € 50,-

30x30 cm € 75,-

 

Rond:

​15 cm € 15

20 cm € 25,-

​25 cm €  40,-

30 cm €  60,-

 

Bolvormig:

 

12 cm € 15,-

20 cm € 27,50

 

Cupcakes:

Regelmatig heb ik de vraag gekregen of het mogelijk is om bij een taart een aantal cupcakes te bestellen. Dit doe ik graag en de cupcakes worden uiteraard naar wens versierd.

Er is sprake van een minimumafname van 12 cupcakes, met steeds 6 meer na de eerste 12.

Prijzen voor cupcakes zijn:

Ongevuld € 2,00  per stuk

Gevuld € 2,50 per stuk

 

En de Nieuwste rage cake pops zijn vanaf nu ook verkrijgbaar.

Ze kosten € 1,- per stuk met een minmale afname van 10 stuks.

Ze zijn compleet naar wens te versieren.